Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne słodkawe mięso jagnięce w połączeniu z ziołami i czosnkiem. Pyszne. Podałem z pieczonymi ziemniakami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Łopatkę ponacinałem, włożyłem w nacięcia czosnek. Gałązki rozmarynu ułożyłem na łopatce całość związałem sznurkiem. Do miski wlałem oliwę, wsypałem oregano, dodałem sól i pieprz. Całość wymieszałem. Marynatą natarłem związane mięso. Mięso włożyłem do brytfanki , którą umieściłem w piekarniku bez przykrycia na 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po tym czasie zmniejszyłem temperaturę do 180 stopni. Piekłem mięso nadal bez przykrycia przez 1 godzinę. Następnie przykryłem brytfankę i piekłem mięso dalej w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny. Pod koniec zdjąłem przykrycie i podpiekłem mięso jeszcze ok. 15 minut.