Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne słodkawe mięso jagnięce w połączeniu z ziołami i czosnkiem. Pyszne. Podałem z pieczonymi ziemniakami.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 552
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1153
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 117
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 552
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1153
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 117
Składniki
Łopatkę ponacinałem, włożyłem w nacięcia czosnek. Gałązki rozmarynu ułożyłem na łopatce całość związałem sznurkiem. Do miski wlałem oliwę, wsypałem oregano, dodałem sól i pieprz. Całość wymieszałem. Marynatą natarłem związane mięso. Mięso włożyłem do brytfanki , którą umieściłem w piekarniku bez przykrycia na 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Po tym czasie zmniejszyłem temperaturę do 180 stopni. Piekłem mięso nadal bez przykrycia przez 1 godzinę. Następnie przykryłem brytfankę i piekłem mięso dalej w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny. Pod koniec zdjąłem przykrycie i podpiekłem mięso jeszcze ok. 15 minut.