Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6891
Dodano: 05.03.2012
Odsłon: 13430
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Łopatkę dokładnie myjemy,odcinamy nadmiar tłuszczu.
Do miski wlewamy olej,dodajemy sól,pieprz, połamane liście laurowe,ziele angielskie i 2 rozgniecione ząbki czosnku.Wkładamy do tego mięso i dokładnie je smarujemy.Pozastawiamy w lodówce na ok 12h.
Tak zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia,wraz z cała marynatą.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160st i pieczemy ok 2h nie zmieniając temperatury.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

alutka50 07 marca 2012Zgłoś do usunięcia
odkrywcze0 Kto głosował? | Odpowiedz