Do góry

Dania główne Przepis na:

Łopatka pieczona a la Agnieszka

Przepis dnia 2012-03-10
Łopatka pieczona a la Agnieszka

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6985

Dodano:

Odsłon: 14117

Pyszne ,rozpływające się mięso.

Składniki

  • mięso z łopatki, ok 1,20kg
  • olej, 50ml
  • czosnek, 2 żabki
  • liść laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, 2 szt
  • sół, 1 łyżeczka
  • pieprz, 1/2 łyżeczki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łopatka pieczona a la Agnieszka

Przygotowanie

  1. Łopatkę dokładnie myjemy,odcinamy nadmiar tłuszczu.

  2. Do miski wlewamy olej,dodajemy sól,pieprz, połamane liście laurowe,ziele angielskie i 2 rozgniecione ząbki czosnku.Wkładamy do tego mięso i dokładnie je smarujemy.Pozastawiamy w lodówce na ok 12h.

  3. Tak zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia,wraz z cała marynatą.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160st i pieczemy ok 2h nie zmieniając temperatury.

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń