Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to jest bardzo lekkie i smaczne. Możne je podawać z dodatkiem różnego rodzaju kasz lub ziemniaków.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 983
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4259
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 602
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 955
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 983
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4259
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 602
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 955
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
Ulubione warzywa wyjmujemy z torby foliowej i rozmrażamy. Możemy również mieszać warzywa tak jak ja to zrobiłem pomieszałem warzywa chińskie z brukselką
Łopatkę kroję w większą kostkę
Do garnka wlewamy olej i podgrzewamy. Na rozgrzany olej wkładamy mięso i dodajemy sos ostrygowy. Przykrywamy i dusimy. Po 10 minutach jak mięso się trochę podsmaży dolewamy wody. Przykrywamy i dusimy.
Jak woda wyparuje i sos staje się gesty kroimy kulki winogron na połówki i dodajemy do mięsa. Dodajemy sól, pieprz, wodę i dusimy dalej.
Jak mięso jest już miękkie dodajemy warzywa, dolewamy wody i ocet balsamiczny, przykrywamy i dusimy do miękkości warzyw.
I tak oto całość smaczna urozmaicona i kolorowa. Smacznego