Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na niedzielny obiad lub na obiad typowo świąteczny. Pieczeń z łopatki wołowej smażonej z grzybami suszonymi.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2975
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2975
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 992
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 390
Składniki
Grzyby moczymy w wodzie przez parę godzin. Mięso myjemy i osuszamy. Powinno się taki kawałek mięsa stłuc młotkiem lun tłuczkiem aby było szybciej miękkie i delikatniejsze. Obsmażamy z każdej strony na suchej patelni aby zamknąć mięso. Następnie na patelnię dodajemy tłuszcze, układamy mięso które tylko posypujemy cząbrem i pieprzem z każdej strony oraz pokrojoną w kostkę cebulę i odcedzone grzyby. Gdy cebula się zeszkli podlewamy mięso gorącą wodą. Przykrywamy pokrywką, dusimy około 1-1,5 godziny co jakiś czas obracając. Gdy mięso jest miękkie do sosu dodajemy śmietanę oraz doprawiamy na koniec całość solą. Dusimy jeszcze chwilę aż sos się zrobi gęsty. Podajemy z kluskami lub ziemniakami i dowolną surówką. Polecam!!!