Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny pomysł na niedzielny obiad lub na obiad typowo świąteczny. Pieczeń z łopatki wołowej smażonej z grzybami suszonymi.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5853
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5853
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Grzyby moczymy w wodzie przez parę godzin. Mięso myjemy i osuszamy. Powinno się taki kawałek mięsa stłuc młotkiem lun tłuczkiem aby było szybciej miękkie i delikatniejsze. Obsmażamy z każdej strony na suchej patelni aby zamknąć mięso. Następnie na patelnię dodajemy tłuszcze, układamy mięso które tylko posypujemy cząbrem i pieprzem z każdej strony oraz pokrojoną w kostkę cebulę i odcedzone grzyby. Gdy cebula się zeszkli podlewamy mięso gorącą wodą. Przykrywamy pokrywką, dusimy około 1-1,5 godziny co jakiś czas obracając. Gdy mięso jest miękkie do sosu dodajemy śmietanę oraz doprawiamy na koniec całość solą. Dusimy jeszcze chwilę aż sos się zrobi gęsty. Podajemy z kluskami lub ziemniakami i dowolną surówką. Polecam!!!