Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dobre mięso w doborowym towarzystwie czyli pieczarki. Połączenie łopatki z pieczarkami i cebulą stanowi super smaczną całość polecam.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 74
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 778
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 74
Składniki
Na koniec doprawić sos do smaku solą oraz pieprzem. Łopatkę podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem, nie zapominając o surówce ze świeżych warzyw. Wykładamy na półmisek dokładamy słodki dodatek w postaci plastrów owocu kaki. Smacznego.
Mięso z łopatki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry.
Oprószyć solą oraz pieprzem i smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju i maśle. Obsmażone mięso zdjąć z patelni by odpoczęło.
Cebulę pokroić w piórka.
To samo zrobić z pieczarkami.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić cebulę, a potem dodać pieczarki i smażyć całość przez 5 min.
Do cebuli i pieczarek dodać podsmażone plastry łopatki, ziele angielskie, liście laurowe i podlać całość bulionem. Dusić razem pod przykryciem na małym ogniu ok. 1 godziny do miękkości mięsa, ale to zależy od jakości mięsa.