Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dobre mięso w doborowym towarzystwie czyli pieczarki. Połączenie łopatki z pieczarkami i cebulą stanowi super smaczną całość polecam.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 89
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 89
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 65
Składniki
Na koniec doprawić sos do smaku solą oraz pieprzem. Łopatkę podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem, nie zapominając o surówce ze świeżych warzyw. Wykładamy na półmisek dokładamy słodki dodatek w postaci plastrów owocu kaki. Smacznego.
Mięso z łopatki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry.
Oprószyć solą oraz pieprzem i smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju i maśle. Obsmażone mięso zdjąć z patelni by odpoczęło.
Cebulę pokroić w piórka.
To samo zrobić z pieczarkami.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić cebulę, a potem dodać pieczarki i smażyć całość przez 5 min.
Do cebuli i pieczarek dodać podsmażone plastry łopatki, ziele angielskie, liście laurowe i podlać całość bulionem. Dusić razem pod przykryciem na małym ogniu ok. 1 godziny do miękkości mięsa, ale to zależy od jakości mięsa.