Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dobre mięso w doborowym towarzystwie czyli pieczarki. Połączenie łopatki z pieczarkami i cebulą stanowi super smaczną całość polecam.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 129
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 86
Składniki
Na koniec doprawić sos do smaku solą oraz pieprzem. Łopatkę podawać z ziemniakami, kaszą lub ryżem, nie zapominając o surówce ze świeżych warzyw. Wykładamy na półmisek dokładamy słodki dodatek w postaci plastrów owocu kaki. Smacznego.
Mięso z łopatki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w plastry.
Oprószyć solą oraz pieprzem i smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju i maśle. Obsmażone mięso zdjąć z patelni by odpoczęło.
Cebulę pokroić w piórka.
To samo zrobić z pieczarkami.
Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić cebulę, a potem dodać pieczarki i smażyć całość przez 5 min.
Do cebuli i pieczarek dodać podsmażone plastry łopatki, ziele angielskie, liście laurowe i podlać całość bulionem. Dusić razem pod przykryciem na małym ogniu ok. 1 godziny do miękkości mięsa, ale to zależy od jakości mięsa.