Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z sarny duszona w domowej kiszonej kapuście - to proste, pożywne, klasyczne, staropolskie danie jednogarnkowe.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2070
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4058
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4055
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 734
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2070
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4058
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4055
Składniki
W dużym żeliwnym garnku wytapiam boczek. Umyte i osuszone mięso obsmażam ze wszystkich stron na wytopionym boczku. Posypuję przyprawami. Do obsmażonego mięsa dodaję plastry cebuli, pokruszone grzyby, sos Worcester i śliwki. Krótko smażę. Następnie mięso wyjmuję na talerz. Do garnka przekładam lekko odciśniętą z nadmiaru soku kapustę, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i wszystko mieszam. Do tak przygotowanej kapusty przekładam szynkę, otulam kapustą i przykrywam przykrywką. Potrawę duszę na minimalnym ogniu około 2 godziny. Następnie dodaję kaszę pęczak i duszę jeszcze około 1 godziny. Po dodaniu kaszy należy sprawdzać czy w garnku jest wystarczająca ilość płynu, ponieważ kasza chłonie płyn i pęcznieje. Jeśli jest za mało należy dolać bulionu lub wody. Potrawa jest gotowa do spożycia gdy mięso odchodzi od kości.