Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, lekki i kolorowy obiad dla 2 osób gotowy w 15 minut. Sekretem jego smaku jest jakość składników, dlatego polecam użyć łososia pochodzącego z ekologicznej hodowli lub łososia z Alaski. W sezonie warto użyć świeżych warzyw lub poza sezonem domowej mrożonki, wtedy będziemy mieli pewność ich jakości oraz smaku. Dzięki przygotowaniu dania na talerzach od razu po wyjęciu danie gotowe jest do podania. Łatwiej chyba już się nie da.
Na 2 talerzach rozkładamy oprószoną solą ziołową rybę oraz warzywa. Na warzywach rozkruszamy domową kostkę rosołową lub kładziemy wiórki masła i oprószamy solą ziołową. Plasterkami cytryny przekładamy karczochy.
Talerze przykrywamy folią spożywczą i układamy w parowarze. Parujemy przez około 15 minut.
Talerze ostrożnie wyjmujemy z parowaru - będą bardzo gorące. Ostrożnie zdejmujemy folię. Całość możemy posypać natką pietruszki oraz ziarenkami czerwonego pieprzu.
Porada: Ważne, aby średnica talerzy była mniejsza niż parowaru - para musi swobodnie przechodzić do parowaru, żeby jedzenie się mogło się ugotować.
lekkie, łatwe w przygotowaniu, dietetyczne, zdrowe, pożywne
Odsłon: 23595
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 30
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 397
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 387
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1896
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17495
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 30
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 397
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 387
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1896
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17495
Składniki
Na 2 talerzach rozkładamy oprószoną solą ziołową rybę oraz warzywa. Na warzywach rozkruszamy domową kostkę rosołową lub kładziemy wiórki masła i oprószamy solą ziołową. Plasterkami cytryny przekładamy karczochy. Talerze przykrywamy folią spożywczą i układamy w parowarze. Parujemy przez około 15 minut. Talerze ostrożnie wyjmujemy z parowaru - będą bardzo gorące. Ostrożnie zdejmujemy folię. Całość możemy posypać natką pietruszki oraz ziarenkami czerwonego pieprzu.
Porada: Ważne, aby średnica talerzy była mniejsza niż parowaru - para musi swobodnie przechodzić do parowaru, żeby jedzenie się mogło się ugotować.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 189
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 833