Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś jurajski jest to łosoś atlantycki z polskiej hodowli wykorzystującej wodę termalną sprzed 150 milionów lat. W odróżnieniu od hodowlanego łososia norweskiego jest to ryba w pełni ekologiczna. Cenowo też jest atrakcyjny kilogram tej ryby można kupić za niecałe 40 zł. Mięso tej ryby samo w sobie jest pyszne, więc nie potrzeba mu wiele, żeby podkreślić naturalny smak i aromat.
ól przesypujemy do miski dodajemy białka, mieszamy. Sól powinna mieć konsystencję mokrego piasku.
Rybę nacieramy pieprzem. Do środka łososia wkładamy plasterki cytryny, drobno pokrojony czosnek, imbir, oraz kawałki fenkułu, gałązki pietruszki i koperku.
Na blachę wykładamy cienką warstwę soli, na soli układamy rybę. Łososia otulamy solą. Sól powinna dokładnie pokryć rybę. Pieczemy około godziny w 180-190 stopniach C.
Rybę wyjmujemy z pieca. Sól rozbijamy drewnianą łyżką i delikatnie zdejmujemy z ryby. Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami.
Propozycja na delikatnego, bardzo aromatycznego pstrąga, pieczonego w marynac...
Odsłon: 25681
W moich propozycjach na blogu ryba jeszcze się nie pojawiała więc dziś na moi...
Odsłon: 202
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 67
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 149
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2914
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 24
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 82
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 67
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 149
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2914
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 24
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 82
Składniki
ól przesypujemy do miski dodajemy białka, mieszamy. Sól powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Rybę nacieramy pieprzem. Do środka łososia wkładamy plasterki cytryny, drobno pokrojony czosnek, imbir, oraz kawałki fenkułu, gałązki pietruszki i koperku. Na blachę wykładamy cienką warstwę soli, na soli układamy rybę. Łososia otulamy solą. Sól powinna dokładnie pokryć rybę. Pieczemy około godziny w 180-190 stopniach C.
Rybę wyjmujemy z pieca. Sól rozbijamy drewnianą łyżką i delikatnie zdejmujemy z ryby. Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Calzone z nadzieniem mięsnym
Dania główne
Kopytka z młodych ziemniaków
Dania główne
Pyszna karkówka z patelni
Dania główne
Pulpeciki z piekarnika w sosie pomidorowo-śmietanowym
Calzone z nadzieniem mięsnym
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 99
Kopytka z młodych ziemniaków
Doskonały przepis dla wszystkich fanów mącznych potraw. Kopytka z młodych zie...
Odsłon: 385