Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś jurajski jest to łosoś atlantycki z polskiej hodowli wykorzystującej wodę termalną sprzed 150 milionów lat. W odróżnieniu od hodowlanego łososia norweskiego jest to ryba w pełni ekologiczna. Cenowo też jest atrakcyjny kilogram tej ryby można kupić za niecałe 40 zł. Mięso tej ryby samo w sobie jest pyszne, więc nie potrzeba mu wiele, żeby podkreślić naturalny smak i aromat.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 764
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22804
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15212
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4913
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45769
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 764
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22804
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15212
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4913
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45769
Składniki
ól przesypujemy do miski dodajemy białka, mieszamy. Sól powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Rybę nacieramy pieprzem. Do środka łososia wkładamy plasterki cytryny, drobno pokrojony czosnek, imbir, oraz kawałki fenkułu, gałązki pietruszki i koperku. Na blachę wykładamy cienką warstwę soli, na soli układamy rybę. Łososia otulamy solą. Sól powinna dokładnie pokryć rybę. Pieczemy około godziny w 180-190 stopniach C.
Rybę wyjmujemy z pieca. Sól rozbijamy drewnianą łyżką i delikatnie zdejmujemy z ryby. Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami.