Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z łososia zapieczony w aromatycznym sosie na bazie wiejskiej śmietany z dodatkiem szalotki, fenkułu i selera naciowego. Idealna propozycja na wigilijny lub bożonarodzeniowy stół.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1046
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1191
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4369
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 97
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1046
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1191
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4369
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 97
Składniki
Na maśle podsmażam pokrojone szalotki, fenkuł i seler naciowy. Duszę, aż ce bula się zeszkli. Warzywa lekko solę. Dodaję śmietanę, różyczki romanesco, listki szpinaku i przeciśnięty czosnek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Sos przelewam do naczynia do zapiekania. Na sosie śmietanowo - warzywnym układam kawałki filetów które oprószam solą i pieprzem. Naczynie przykrywam i piekę w nagrzanym piecyku do 200°C około 20-25 minut.
Upieczoną rybę można podawać w naczyniu, w którym się piekła. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i układamy kawałki cytryny