Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny filet z łososia zapieczony w aromatycznym sosie na bazie wiejskiej śmietany z dodatkiem szalotki, fenkułu i selera naciowego. Idealna propozycja na wigilijny lub bożonarodzeniowy stół.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231784
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4968
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36442
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231784
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4968
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36442
Składniki
Na maśle podsmażam pokrojone szalotki, fenkuł i seler naciowy. Duszę, aż ce bula się zeszkli. Warzywa lekko solę. Dodaję śmietanę, różyczki romanesco, listki szpinaku i przeciśnięty czosnek. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Sos przelewam do naczynia do zapiekania. Na sosie śmietanowo - warzywnym układam kawałki filetów które oprószam solą i pieprzem. Naczynie przykrywam i piekę w nagrzanym piecyku do 200°C około 20-25 minut.
Upieczoną rybę można podawać w naczyniu, w którym się piekła. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i układamy kawałki cytryny