Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić, by smakował nawet tym, którzy go nie lubią. Piękny kolor i świetny smak dla smakoszy łososia. Zapraszam.
Nóż i deska do krojenia, patelnia, naczynie, łyżka, łyżeczka
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1099
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13076
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1099
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13076
Składniki
Łososia oczyszczamy z łusek i myjemy, osuszamy. Kroimy ma porcje.
Składniki marynaty łączymy, a następnie wkładamy kawałki ryby dokładnie masując, aby całość się pokryła. Zostawiamy na 15 minut.
W tym czasie przygotowujemy patelnię, rozgrzewamy olej. Sprawdzamy wrzucając kawałek chleba ,czy olej dostał temperatury. Wrzucamy rybę stroną ze skórą najpierw, a następnie przewracamy ma drugą stronę. Smażymy po około 2 minuty na stronie.
Podajemy z ziemniakami.