Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką rybkę zjemy z przyjemnością na piątkowy obiadek i nie tylko. Szybki sposób a co najważniejsze bez dodatku oleju od smażenia. Łosoś jest delikatny i soczysty, podany z brokułem wygląda smakowicie. Polecam.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 77
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17792
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 420
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5232
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2767
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 77
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17792
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 420
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5232
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2767
Składniki
1. Rybę oczyszczamy z łusek, zdejmujemy skórę, myjemy osuszamy. 2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno siekamy. Papryczkę chili obieramy z nasion i również drobno kroimy. Warzywa smażymy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy sos sojowy, sok z cytryny oraz miód. Dwie minut smażymy, studzimy i nacieramy marynatą rybę. Odstawiamy na dwadzieścia minut
3. Po tym czasie zawijamy łososia w folie aluminiową i umieszczamy w parowarze.
4. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy i również umieszczamy w parowarze. 5. Ustawiamy na 20 minut. 6. Rybka gotowa, wykładamy na talerz, posypujemy sezamem i podajemy z brokułem. 7. Smacznego.