Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką rybkę zjemy z przyjemnością na piątkowy obiadek i nie tylko. Szybki sposób a co najważniejsze bez dodatku oleju od smażenia. Łosoś jest delikatny i soczysty, podany z brokułem wygląda smakowicie. Polecam.
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 357
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1484
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 252
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 357
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1484
Składniki
1. Rybę oczyszczamy z łusek, zdejmujemy skórę, myjemy osuszamy. 2. Czosnek oraz imbir obieramy, drobno siekamy. Papryczkę chili obieramy z nasion i również drobno kroimy. Warzywa smażymy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy sos sojowy, sok z cytryny oraz miód. Dwie minut smażymy, studzimy i nacieramy marynatą rybę. Odstawiamy na dwadzieścia minut
3. Po tym czasie zawijamy łososia w folie aluminiową i umieszczamy w parowarze.
4. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, myjemy i również umieszczamy w parowarze. 5. Ustawiamy na 20 minut. 6. Rybka gotowa, wykładamy na talerz, posypujemy sezamem i podajemy z brokułem. 7. Smacznego.