Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-01-2022
Takie danie polecam na rodzinne spotkanie, z przyjaciółmi. Ryż dobrze przyprawiony z ananasem i mango. Łosoś pyszny z nutą cytryny.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3734
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3734
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Składniki
Ryż dokładnie kilka razy wypłukać. Ugotować w osolonej wodzie i osączyć na sicie. Przełożyć do miseczki i dodać olej z awokado, sos sojowy, miód, sok z cytryny, pieprz cytrynowy. Dodać mango, ananasa. Wymieszać dodać sól do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ładnie wyrównać. Łososia oczyścić, delikatnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Podzielić na porcje. Delikatnie posmarować olejem z awokado i oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Ułożyć na ryżu. Na każdej porcji łososia ułożyć po plasterku cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 - 20 min. Przed podaniem udekorować natką pietruszki i koperkiem. Smacznego.