Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta ryba otulona pierzynką z ciasta francuskiego, pora oraz kremowego serka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116299
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1488
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116299
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7935
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2993
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1488
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1276
Składniki
Liście pora blanszujemy, aż zmiękną i staną się elastyczne. Następnie odcedzamy i studzimy.
Oprószone kawałki ryby solą i pieprzem układamy na obgotowanych liściach pora. Łososia smarujemy serkiem. Następnie owijamy porem.
Przygotowane zawiniątka układamy na cieście francuskim. Ciasto nacinamy.
Brzegi ciasta smarujemy jajkiem lub wodą i zaklejamy. Wierzch ciasta również lekko smarujemy jajkiem lub wodą. Pieczemy 15 minut w 210 stopniach C. Podajemy z ulubioną sałatką.