Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ?
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2099
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1968
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2099
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1968
Składniki
Kawałki łososia posolić, posypać pieprzem i skropić sosem sojowym, odstawić na godzinę. Szpinak wrzucić na stopione na patelni masło, smażyć aż się rozmrozi. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane pomidory, doprawić do smaku.
Szpinak wystudzić i podzielić na 6 porcji. Ciasto francuskie podzielić każde na 3 kawałki i na każdym ułożyć po kawałku łososia. Potem na łososiu rozłożyć szpinak i zakryć plastrem sera.
Zawinąć wszystko w ciasto i układać pakunki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Paczuszki naciąć w kilku miejscach i posmarować je rozmąconym jajkiem. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Podawać na gorąco.