Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z łososia z dodatkami zamknięty w cieście francuskim. Świeży łosoś do tego żółty ser i szpinak z suszonymi pomidorami to świetne połączenie. Może się skusicie ?
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1784
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5283
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1784
Składniki
Kawałki łososia posolić, posypać pieprzem i skropić sosem sojowym, odstawić na godzinę. Szpinak wrzucić na stopione na patelni masło, smażyć aż się rozmrozi. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane pomidory, doprawić do smaku.
Szpinak wystudzić i podzielić na 6 porcji. Ciasto francuskie podzielić każde na 3 kawałki i na każdym ułożyć po kawałku łososia. Potem na łososiu rozłożyć szpinak i zakryć plastrem sera.
Zawinąć wszystko w ciasto i układać pakunki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Paczuszki naciąć w kilku miejscach i posmarować je rozmąconym jajkiem. Piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni. Podawać na gorąco.