Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Glazura nadająca łososiowi ciekawy posmak
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2999
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2999
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422113
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce wymieszać składniki marynaty i przełożyć do niej łososia. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie rybę wyjąć i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec ok. 15 min. W czasie gdy ryba się piecze, przygotować glazurę: marynatę przelać na patelnię i zredukować do konsystencji gęstego sosu. Trzy minuty przed końcem pieczenia posmarować glazurą rybę.