Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Glazura nadająca łososiowi ciekawy posmak
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35936
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1287
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35936
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1287
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1781
        
        
                Składniki
Łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce wymieszać składniki marynaty i przełożyć do niej łososia. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie rybę wyjąć i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec ok. 15 min. W czasie gdy ryba się piecze, przygotować glazurę: marynatę przelać na patelnię i zredukować do konsystencji gęstego sosu. Trzy minuty przed końcem pieczenia posmarować glazurą rybę.