Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Glazura nadająca łososiowi ciekawy posmak
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12602
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1431
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13688
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5755
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12602
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1431
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13688
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5755
Składniki
Łososia umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. W misce wymieszać składniki marynaty i przełożyć do niej łososia. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie rybę wyjąć i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i piec ok. 15 min. W czasie gdy ryba się piecze, przygotować glazurę: marynatę przelać na patelnię i zredukować do konsystencji gęstego sosu. Trzy minuty przed końcem pieczenia posmarować glazurą rybę.