Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na łososia
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1844
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8406
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253985
Polecam.
Odsłon: 1503
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1844
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8406
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 783
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253985
Polecam.
Odsłon: 1503
Składniki
Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wymieszać sok pomarańczowy z miodem i sosem sojowym, dodać posiekaną cebulę i imbir w proszku. Do powstałej marynaty włożyć łososia i odstawić na ok. 2 godziny (kilka razy przełożyć na drugą stronę). Po wyjęciu z marynaty dokładnie odsączyć rybę i posypać z obydwu stron solą i pieprzem. Grillować około 20 minut, obracać, by równomiernie się upiekła. Rybę podawać z plastrami limonki.