Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w maśle i przyprawach.

Łosoś w maśle i przyprawach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1084 Ocena: 22234

Dodano:

Odsłon: 1973

Łosoś jako danie jednogarnkowe,,przygotowane na patelni ,szybkie ,aromatyczne i bardzo smaczne.Czas przygotowania to 10 min. Świetnie się sprawdzi na kolacji wigilijnej...

Składniki

  • 600g łososia pacyficznego
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • sok z cytryny,1 łyżeczka startej skórki z cytryny
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś w maśle i przyprawach.

Przygotowanie

  1. Umyty płat łososia wysuszyć ręcznikiem papierowym i podzielić na 4 części.
    Każdą część posypać pieprzem cytrynowym ,posmarować sokiem z cytryny i startą skórką z cytryny.
    Na patelni rozpuścić masło klarowane,
    położyć kawałki łososia i usmażyć Po usmażeniu można dodatkowo jeszcze skropić sokiem z cytryny.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń