Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może połączenie łososia z mango nie jest oczywiste, ale czasami wystarczy odrobina wyobraźni i na talerzu dzieje się magia :)
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 632
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10118
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2903
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 632
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10118
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2903
Składniki
Brukselkę blanszuj chwilę w osolonym wrzątku.
Mango obierz i zmiksuj na mus.
.Łososia oczyść usuń skórę, ewentualne ości.
Posól do smaku, przełoż do pojemnika dodaj chilli oraz sos sojowy. Dobrze wymieszaj.
Obtocz rybę w mące, zamocz w rozkłóconym jajku i następnie w płatkach migdałowych.
Smaż na rozgrzanej oliwie z dwóch stron w zależności od grubości ryby jaką posiadasz ok. 5-8 minut.
Na talerz nałóż mus z mango na nim rukolę.
Na rukoli ułóż usmażoną rybę.
Brukselkę przekrój na pół i ułóż obok ryby.
Całość posyp płatkami migdałowymi.