Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w migdałach na rukoli z musem z mango i bruksleką

Łosoś w migdałach na rukoli z musem z mango i bruksleką

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 117

Dodano:

Odsłon: 3392

Może połączenie łososia z mango nie jest oczywiste, ale czasami wystarczy odrobina wyobraźni i na talerzu dzieje się magia :)

Składniki

  • Łosoś filet – ok. 350 g
  • Sos sojowy jasny 1 łyżka
  • Szczypta papryki chilli
  • Sól do smaku
  • Odrobina mąki
  • Jajko
  • Płatki migdałowe
  • Duża garść rukoli
  • Brukselka 6-8 sztuk.
  • Mango
  • Oliwa do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brukselkę blanszuj chwilę w osolonym wrzątku.

  2. Mango obierz i zmiksuj na mus.

  3. .Łososia oczyść usuń skórę, ewentualne ości.

  4. Posól do smaku, przełoż do pojemnika dodaj chilli oraz sos sojowy. Dobrze wymieszaj.

  5. Obtocz rybę w mące, zamocz w rozkłóconym jajku i następnie w płatkach migdałowych.

  6. Smaż na rozgrzanej oliwie z dwóch stron w zależności od grubości ryby jaką posiadasz ok. 5-8 minut.

  7. Na talerz nałóż mus z mango na nim rukolę.

  8. Na rukoli ułóż usmażoną rybę.

  9. Brukselkę przekrój na pół i ułóż obok ryby.

  10. Całość posyp płatkami migdałowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 grudnia 2018 Pyszna rybka, to coś dla mnie, a trochę szaleństwa w kuchni jeszcze nikomu nie zaszkodziło ;) Super się prezentuje i tak też musi smakować, aż się głodny zrobiłem :D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń