Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak cytrynowego łososia, kruchego i delikatnego.
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11072
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20987
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 146
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10466
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11072
Przepis dnia
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 20987
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 146
Brakuje ci pomysłu na obiad? Zapiekanka kebabowa będzie idealnym rozwiązaniem...
Odsłon: 10466
Składniki
Pora kroimy na pół wzdłuż, myjemy i kroimy na pół talarki. Podsmażamy kilka minut na łyżce oliwy, pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem.
Folię aluminiową rozkładamy na blaszce do pieczenia (dla każdego kawałka ryby osobny płat folii). Środek folii polewamy lekko oliwą z oliwek, na tym układamy plasterki cytryny (po 2 na każdą rybę). Na cytrynach kładziemy łososia, a następnie pora, świeżo posiekane zioła oraz łyżkę śmietany. Folię zwijamy i szczelnie łączymy (nie owijamy zbyt mocno, gdyż wokół potrawy musi krążyć para).
Potrawę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Łososia podajemy zawiniętego w folii, z ziemniaczkami z wody.