Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantny delikatny łosoś pieczony w papilocie na poduszce z cukinii i marchewki. Dużo warzyw, zdrowa ryba, danie bez dodatku tłuszczu – idealne dla osób dbających o zdrowie.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 1998
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12944
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 249
Polecam.
Odsłon: 724
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 1998
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12944
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 249
Polecam.
Odsłon: 724
Składniki
Nagrzać piekarnik do 160 °C z termoobiegiem, 180 °C grzanie góra-dół. Wymieszać sos sojowy i ocet ryżowy z imbirem i czosnkiem, dodać trochę pieprzu. Dodać łososia, zostawić do zamarynowania na ok 10 min.
Marchewkę i cukinię przepuścić przez spiralizer, ewentualnie zetrzeć na cienkie wiórki przy pomocy obieraczki do warzyw.
Przygotować dwa duże kawałki papieru do pieczenia, na każdym na środku ułożyć połowę warzyw i na to położyć łososia. Resztę marynaty przełożyć na rybę, posypać pokrojonym chilli.
Zawinąć papilota, ale tak, żeby papier nie dotykał ryby. Piec przez 20-25 min, podawać z ryżem.