Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko pikantny delikatny łosoś pieczony w papilocie na poduszce z cukinii i marchewki. Dużo warzyw, zdrowa ryba, danie bez dodatku tłuszczu – idealne dla osób dbających o zdrowie.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 788
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2092
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4090
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 23
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 788
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2092
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4090
Składniki
Nagrzać piekarnik do 160 °C z termoobiegiem, 180 °C grzanie góra-dół. Wymieszać sos sojowy i ocet ryżowy z imbirem i czosnkiem, dodać trochę pieprzu. Dodać łososia, zostawić do zamarynowania na ok 10 min.
Marchewkę i cukinię przepuścić przez spiralizer, ewentualnie zetrzeć na cienkie wiórki przy pomocy obieraczki do warzyw.
Przygotować dwa duże kawałki papieru do pieczenia, na każdym na środku ułożyć połowę warzyw i na to położyć łososia. Resztę marynaty przełożyć na rybę, posypać pokrojonym chilli.
Zawinąć papilota, ale tak, żeby papier nie dotykał ryby. Piec przez 20-25 min, podawać z ryżem.