Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy filet z łososia i trochę pomidorów, żeby przygotować wyborne i bardzo pełnowartościowe danie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11083
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3552
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1206
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11083
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3552
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1206
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Rybę posolić oraz popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Łososia najlepiej pozostawić w przyprawach na noc w lodówce. Następnie upiec ją w żaroodpornym naczyniu przez ok 15-20 minut w 200 stopniach C na góra-dół.
Czosnek obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Pomidory również można obrać, po ówczesnym sparzeniu.
Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory, czosnek, dymkę oraz bazylię. Smażyć przez ok 15 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Pomidory podawać z upieczoną rybą. Dodatkiem do tego dania wspaniale nadadzą się ziemniaczki lub makaron. Smacznego! :)