Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy filet z łososia i trochę pomidorów, żeby przygotować wyborne i bardzo pełnowartościowe danie.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3266
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2073
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2044
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3266
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2073
Składniki
Rybę posolić oraz popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Łososia najlepiej pozostawić w przyprawach na noc w lodówce. Następnie upiec ją w żaroodpornym naczyniu przez ok 15-20 minut w 200 stopniach C na góra-dół.
Czosnek obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Pomidory również można obrać, po ówczesnym sparzeniu.
Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory, czosnek, dymkę oraz bazylię. Smażyć przez ok 15 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Pomidory podawać z upieczoną rybą. Dodatkiem do tego dania wspaniale nadadzą się ziemniaczki lub makaron. Smacznego! :)