Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy filet z łososia i trochę pomidorów, żeby przygotować wyborne i bardzo pełnowartościowe danie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3832
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414671
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2374
Składniki
Rybę posolić oraz popieprzyć, skropić sokiem z cytryny. Łososia najlepiej pozostawić w przyprawach na noc w lodówce. Następnie upiec ją w żaroodpornym naczyniu przez ok 15-20 minut w 200 stopniach C na góra-dół.
Czosnek obrać. Szczypiorek umyć, osuszyć, posiekać. Pomidory również można obrać, po ówczesnym sparzeniu.
Pomidory pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pomidory, czosnek, dymkę oraz bazylię. Smażyć przez ok 15 minut. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Pomidory podawać z upieczoną rybą. Dodatkiem do tego dania wspaniale nadadzą się ziemniaczki lub makaron. Smacznego! :)