Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, prosta potrawa. Smakuje każdemu! :) Idealna zarówno na domowy obiad czy kolację, jak i na spotkanie ze znajomymi czy rodziną! :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1826
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 497
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1826
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Składniki
Myjemy łososia i odkrawamy z niego skórę. Łososia płuczemy a następnie skrapiamy go sokiem z cytryny i przyprawiamy pieprzem i solą. Wkładamy łososia do naczynia żaroodpornego.
Przygotowujemy sos: Koperek drobno kroimy, mieszamy z majonezem i śmietaną. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i odrobiną wegety.
Zalewamy łososia przygotowanym sosem i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy naczynie do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy naczynie, ściągamy z łososia folię i wstawiamy jeszcze na 10 minut do piekarnika.
Łosoś najlepiej smakuje na ciepło, z dodatkiem chleba lub po prostu jedzony sam. Smacznego! :)