Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na wykwintne danie :) Więcej na paulinka-to-ja. blogspot.com
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3522
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8026
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 357
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3522
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 633
Składniki
Sos: śmietankę 30% wlewamy do niedużego rondelka, do tego dodajemy liście mięty i bazylii i zagotowujemy. Następnie zdejmujemy z ognia i miksujemy. Sos przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy cukier, sok z cytryny oraz przekrojony ząbek czosnku. Następnie wlewamy śmietanę 18% i ponownie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i wyjmujemy czosnek
Łosoś: łososia skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy na folii aluminiowej i polewamy oliwą. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Rybę układamy na talerzach i polewamy sosem.