Dania główne Przepis na:
Łosoś w sosie śmietanowo-koperkowym

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6673
Dodano: 11.09.2016
Odsłon: 16190
Składniki
- filet z łososia
- cytryna
- śmietana 18% lub jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- koperek
- sól, pieprz
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Fileta z łososia dzielimy na mniejsze kawałki i odcinamy skórę. Następnie skrapiamy solidnie sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 min, w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia.
-
W czasie kiedy łosoś nam się piecze przyrządzamy sos śmietanowo-koperkowy. Do jogurtu naturalnego albo małej śmietany dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę a następnie posiekany koperek. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy.
-
Łososia wyjmujemy polewamy sosem i podajemy z ziemniaczkami, fasolką, z czym kto lubi :)
SMACZNEGO :)
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 11 września 2016Zgłoś do usunięcia
Pysznie się prezentuje <32 Kto głosował? | Odpowiedz