Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś wędzony w panierce.

Łosoś wędzony w panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 619 Ocena: 3761

Dodano:

Odsłon: 5640

Witajcie kochani podam wam przepis na szybki i ciekawy pomysł na obiad, rybę dostałam od przyjaciółki miałam ja zamrożoną myślałam że to ryba do smażenia, lecz okazała się wędzona. A że wczoraj planowałam obiad i jeszcze nie wiedziałam jaka jest więc na szybko pomyślałam że zrobię ją w jajku i bułce. Myślałam że będzie nie zjadliwe a okazała się przepyszna, zawsze to coś nowego i moim zdaniem ciekawego, ciekawa jestem waszych komentarzy i oczywiście smaku jeśli skorzystacie z przepisu.

Składniki

  • 350 g łososia wędzonego,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś wędzony w panierce.

Przygotowanie

  1. Łososia pokroić na porcje obiadowe, u mnie na trzy osoby jeśli jest więcej osób w rodzinie musi być większa waga łososia lub pokroić go na chudsze kawałki.

  2. Tak przygotowaną rybę zanurzyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i znowu w jajku (nie solić jajka ).

  3. Na patelnię wlać olej ułożyć przygotowane ryby i smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.

  4. Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń