Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla osób które lubią eksperymentalne smaki, nie polecam osobom które nie lubią połączenia słodko -wytrawnego:) Przy pierwszym kęsie moje kubki smakowe nie wiedzą jak przyjąć to danie ale potem ryba z aksamitnym, słodko-pikantnym smakiem sosu nabiera harmonii:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97274
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97274
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Składniki
Jedną brzoskwinie z puszki kroimy na kawałki, wkładamy do garnka, dodajemy sok z cytryny, goździk, jałowiec, sok z brzoskwiń oraz posiekany czosnek. Wszystko razem gotujemy 10 minut, wyciągamy ziarenka, doprawiamy solą i obficie pieprzem i rozdrabniamy blenderem, uzyskując gładki sos. Gdy jest za gęsty możemy dodać trochę soku z brzoskwiń.
W naczyniu do gotowania na parze układamy nasze warzywa oraz w miarę cienkie kawałki ryby. Wszystko dobrze solimy, pieprzymy i parujemy 15 minut.
Gdy ryba i warzywa są miękkie wykładamy delikatnie na talerz, polewamy wszystko sosem brzoskwiniowym.
Delektujemy się smakiem ryby otulonej w aksamitnym sosie:)