Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie łososia z sosem pieczarkowym :)
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 34
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 106
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 34
Składniki
Pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, oprószyć solą i dusić na małym ogniu nie rumieniąc przez około 10 min., od czasu do czasu mieszając. W połowie smażenia wlać bulion, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 min., aż grzyby będą miękkie.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem grzybowym. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia
Rozgrzać patelnię, łososia oprószyć solą. Ułożyć na patelni i obsmażać z każdej strony. Usmażonego łososia ułożyć na talerzu, udekorować sosem z grzybami. Podawać skrapiając sokiem z cytryny i posypać papryką i natką pietruszki.