Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z sosem pieczarkowym

Łosoś z sosem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2576

Dodano:

Odsłon: 7832

Ciekawe połączenie łososia z sosem pieczarkowym :)

Składniki

  • łosoś, 4 kawałki
  • pieczarki, ok 500 g
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • cebula, 1
  • bulion, 1/2 szklanki
  • liść laurowy, 1
  • ziele angielskie, 2
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżeczka
  • Natka pietruszki, pół pęczka
  • Papryka słodka
  • ósemki cytryny, 2
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z sosem pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, oprószyć solą i dusić na małym ogniu nie rumieniąc przez około 10 min., od czasu do czasu mieszając. W połowie smażenia wlać bulion, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 min., aż grzyby będą miękkie.

  2. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem grzybowym. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia

  3. Rozgrzać patelnię, łososia oprószyć solą. Ułożyć na patelni i obsmażać z każdej strony. Usmażonego łososia ułożyć na talerzu, udekorować sosem z grzybami. Podawać skrapiając sokiem z cytryny i posypać papryką i natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 25 stycznia 2012 bardzo interesujący przepis, łososia z pieczarkami jeszcze nie jadłam a ten wygląda apetycznie ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń