Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe połączenie łososia z sosem pieczarkowym :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 844
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 509
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 844
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 509
Składniki
Pieczarki pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć posiekaną cebulę oraz grzyby, oprószyć solą i dusić na małym ogniu nie rumieniąc przez około 10 min., od czasu do czasu mieszając. W połowie smażenia wlać bulion, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Przykryć i dusić przez około 10 min., aż grzyby będą miękkie.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody, następnie wymieszać ją z sosem grzybowym. Zagotować, doprawić solą oraz pieprzem i odstawić z ognia
Rozgrzać patelnię, łososia oprószyć solą. Ułożyć na patelni i obsmażać z każdej strony. Usmażonego łososia ułożyć na talerzu, udekorować sosem z grzybami. Podawać skrapiając sokiem z cytryny i posypać papryką i natką pietruszki.