Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z warzywami w sosie chrzanowym

Łosoś z warzywami w sosie chrzanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2534

Dodano:

Odsłon: 1167

Bardzo lubię łososia,dlatego jeśli mam okazję staram się przygotować danie z tej ryby. Gotowany z warzywami na parze, polany sosem chrzanowym, posiada wyjątkowy smak. Danie szybkie- warto wypróbować.

Składniki

  • 1/2 kg. łososia -filet
  • warzywa rożne- typu marchew, kalafior, por, brokuł, ziemniaki
  • sól , pieprz
  • pół cebuli
  • szklanka śmietany 18%
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • olej
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa kroimy na drobne, łososia również dzielimy na dwa trzy kawałki, przyprawiamy. Wkładamy do garnka , do gotowania na parze. Wszytko gotujemy ok 45 min.

    Sos do ryby
    Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Wlewamy śmietanę i dodajemy chrzan. Chwilę dusimy na małym ogniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń