Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lekkie danie, bardzo smaczne i zdrowe idealne na kolację.
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75292
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1587
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 505
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1258
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 755
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75292
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1587
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 505
Całe pomidorki ze słoiczków są bardzo przydatne w kuchni w zimie. Takie zupeł...
Odsłon: 1258
Galaretka jest pachnąca, ma piękny kolor, smakowita. Polecam taką galaretkę w...
Odsłon: 755
Składniki
Kawałki łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i usmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek przeznaczonej do smażenia. Warzywa opłukać, marchew i korzeń pietruszki obrać ze skórki. Warzywa pokroić we wstążki ( ja pokroiłam używając obieraczki do warzyw). Na patelni rozgrzać łyżę, oleju kokosowego lub oliwy z oliwek i podsmażyć wstążki warzywa al dente. Doprawić do smaku tymiankiem. Łososia podawać z warzywami na ciepło, posypując płatkami migdałów i skrapiając sokiem z cytryny.