Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lekkie danie, bardzo smaczne i zdrowe idealne na kolację.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 104
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1322
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 196
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 104
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1322
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 196
Składniki
Kawałki łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i usmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek przeznaczonej do smażenia. Warzywa opłukać, marchew i korzeń pietruszki obrać ze skórki. Warzywa pokroić we wstążki ( ja pokroiłam używając obieraczki do warzyw). Na patelni rozgrzać łyżę, oleju kokosowego lub oliwy z oliwek i podsmażyć wstążki warzywa al dente. Doprawić do smaku tymiankiem. Łososia podawać z warzywami na ciepło, posypując płatkami migdałów i skrapiając sokiem z cytryny.