Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To lekkie danie, bardzo smaczne i zdrowe idealne na kolację.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31345
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14715
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1394
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31345
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14715
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1394
Składniki
Kawałki łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i usmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek przeznaczonej do smażenia. Warzywa opłukać, marchew i korzeń pietruszki obrać ze skórki. Warzywa pokroić we wstążki ( ja pokroiłam używając obieraczki do warzyw). Na patelni rozgrzać łyżę, oleju kokosowego lub oliwy z oliwek i podsmażyć wstążki warzywa al dente. Doprawić do smaku tymiankiem. Łososia podawać z warzywami na ciepło, posypując płatkami migdałów i skrapiając sokiem z cytryny.