Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny łosoś zapiekany w cieście francuskim z pieczonymi ziemniakami i prostą sałatką.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 849
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 2635
Dzisiaj kotlety mielone, które przygotowujemy na wiele sposobów. Oto mój kole...
Odsłon: 849
Składniki
Łosoś w cieście: +Obieramy fileta że skóry, przecinamy na dwie równe części +Układamy łososia na cieście francuskimi +Nakładamy dwa niewielkie kawałki masła oraz posypujemy tartą mozzarella i delikatnie solimy +Łososia zawijamy w cieście francuskim a nadmiar ciasta odcinamy +Ciasto francuskie smarujemy rozmąconym jajkiem +Piekarnik nastawiamy na 40 minut i 200 stopni (termoobieg, górna i dolna grzałka) +10 Minut przed końcem pieczenia zmniejszamy temperaturę do 180 stopni
Sałatka: +Na talerz nakładamy kilka liści sałaty, kilka kawałków pokrojonego pomidora, mozzarelli oraz cebulkę pokrojoną w drobna kostkę
Sos: +do miseczki nakładamy trzy łyżki śmietany oraz jedną łyżkę majonezu, całość mieszamy, dodajemy czosnek granulowany oraz sól do smaku +Sosem polewamy przygotowaną sałatkę oraz brzegi talerza, będzie to również sos do ziemniaczanych talarków
Ziemniaczki: +Ziemniaki kroimy na talarki oraz posypujemy przyprawą do ziemniaków i polewamy olejem +Wstawiam razem z łososiem do piekarnika