Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny łosoś zapiekany w cieście francuskim z pieczonymi ziemniakami i prostą sałatką.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Łosoś w cieście: +Obieramy fileta że skóry, przecinamy na dwie równe części +Układamy łososia na cieście francuskimi +Nakładamy dwa niewielkie kawałki masła oraz posypujemy tartą mozzarella i delikatnie solimy +Łososia zawijamy w cieście francuskim a nadmiar ciasta odcinamy +Ciasto francuskie smarujemy rozmąconym jajkiem +Piekarnik nastawiamy na 40 minut i 200 stopni (termoobieg, górna i dolna grzałka) +10 Minut przed końcem pieczenia zmniejszamy temperaturę do 180 stopni
Sałatka: +Na talerz nakładamy kilka liści sałaty, kilka kawałków pokrojonego pomidora, mozzarelli oraz cebulkę pokrojoną w drobna kostkę
Sos: +do miseczki nakładamy trzy łyżki śmietany oraz jedną łyżkę majonezu, całość mieszamy, dodajemy czosnek granulowany oraz sól do smaku +Sosem polewamy przygotowaną sałatkę oraz brzegi talerza, będzie to również sos do ziemniaczanych talarków
Ziemniaczki: +Ziemniaki kroimy na talarki oraz posypujemy przyprawą do ziemniaków i polewamy olejem +Wstawiam razem z łososiem do piekarnika