Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1645
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1440
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1558
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1645
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1440
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1558
Składniki
Łososia umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na 4-5 cm kawałki bez skóry. Oprószyć delikatnie ziołami i solą. Zostawić na 15 min w lodówce. Na patelni, na maśle i oleju rozmrozić szpinak pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodać pokrojony ser feta i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dusić kilka minut i mieszać, odparować. Dodać sól i pieprz do smaku. Łososia ułożyć w żaroodpornym naczyniu lekko posmarowanym olejem rzepakowym. Ułożyć 2-3 liście szałwi. Przykryć folią spożywczą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min. Upieczoną rybę podać ze szpinakiem. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować szałwią. Smacznego.