Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457122
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1308
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2156
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 532
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457122
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1308
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2156
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 532
Składniki
Łososia umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na 4-5 cm kawałki bez skóry. Oprószyć delikatnie ziołami i solą. Zostawić na 15 min w lodówce. Na patelni, na maśle i oleju rozmrozić szpinak pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodać pokrojony ser feta i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dusić kilka minut i mieszać, odparować. Dodać sól i pieprz do smaku. Łososia ułożyć w żaroodpornym naczyniu lekko posmarowanym olejem rzepakowym. Ułożyć 2-3 liście szałwi. Przykryć folią spożywczą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min. Upieczoną rybę podać ze szpinakiem. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować szałwią. Smacznego.