Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty do zrobienia. Polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4247
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4247
Składniki
Łososia umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na 4-5 cm kawałki bez skóry. Oprószyć delikatnie ziołami i solą. Zostawić na 15 min w lodówce. Na patelni, na maśle i oleju rozmrozić szpinak pod przykryciem na wolnym ogniu. Dodać pokrojony ser feta i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dusić kilka minut i mieszać, odparować. Dodać sól i pieprz do smaku. Łososia ułożyć w żaroodpornym naczyniu lekko posmarowanym olejem rzepakowym. Ułożyć 2-3 liście szałwi. Przykryć folią spożywczą. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min. Upieczoną rybę podać ze szpinakiem. Skropić sokiem z cytryny. Udekorować szałwią. Smacznego.