Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczniejsze niż myślisz!
Przepis dnia
Jak w domu przygotować prawdziwy, staropolski bigos - sprawdzony przepis krok...
Odsłon: 59444
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 627
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 627
Składniki
Luzowanie kaczki jest łatwe, szczególnie jak się przetnie skórę na plecach- tylko wtedy jest więcej szycia. Nożem oddziela się mięso od kości. Można wyciąć kości udek a zostawić w pałkach i skrzydełkach, aby zachowały formę.
Tuszkę natarłam wewnątrz solą i pieprzem. Zostawiłam na czas robienia nadzienia, aby smaki przeszły.
Posiekałam wątróbkę w kosteczkę, dodałam sól, pieprz, pokrojone w kostkę jabłko, jajo, bułkę tartą i jajo.
Do prawei zaszytej kaczki włożyłam nadzienie i zaszyłam do końca.
Tuszkę obsypałam solą, pieprzem, chili i majerankiem- jak widać obficie.
Na spód rękawa do pieczenia dałam pokrojone grubo trzy cebule i pozostałe dwa jabłka. Dadzą wilgoć podczas pieczenia i kaczka na pewno będzie soczysta nawet po długim pieczeniu. Chciałam piec 3 h bo zawartość ważyła ponad 3 kg, jednak już po 2,5 pachniała dobrze- zawsze można rozciąć rękaw i sprawdzić. W sumie piekłam 30 min w 190 i pozostałe 2 h w 165 stopniach.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad bez mięsa
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Obiad bez mięsa
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 1043
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 180