Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczniejsze niż myślisz!
Luzowanie kaczki jest łatwe, szczególnie jak się przetnie skórę na plecach- tylko wtedy jest więcej szycia. Nożem oddziela się mięso od kości. Można wyciąć kości udek a zostawić w pałkach i skrzydełkach, aby zachowały formę.
Tuszkę natarłam wewnątrz solą i pieprzem. Zostawiłam na czas robienia nadzienia, aby smaki przeszły.
Posiekałam wątróbkę w kosteczkę, dodałam sól, pieprz, pokrojone w kostkę jabłko, jajo, bułkę tartą i jajo.
Do prawei zaszytej kaczki włożyłam nadzienie i zaszyłam do końca.
Tuszkę obsypałam solą, pieprzem, chili i majerankiem- jak widać obficie.
Na spód rękawa do pieczenia dałam pokrojone grubo trzy cebule i pozostałe dwa jabłka. Dadzą wilgoć podczas pieczenia i kaczka na pewno będzie soczysta nawet po długim pieczeniu.
Chciałam piec 3 h bo zawartość ważyła ponad 3 kg, jednak już po 2,5 pachniała dobrze- zawsze można rozciąć rękaw i sprawdzić.
W sumie piekłam 30 min w 190 i pozostałe 2 h w 165 stopniach.
Smacznego :)
Przepis na tą sałatkę dostałem od znajomej, Magdy i tak też postanowiłem ją n...
Odsłon: 29078
Pogoda niestety nie rozpieszcza, więc przed nami coraz dłuższe jesienne wiecz...
Odsłon: 10637
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 575
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 142
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 575
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 142
Składniki
Luzowanie kaczki jest łatwe, szczególnie jak się przetnie skórę na plecach- tylko wtedy jest więcej szycia. Nożem oddziela się mięso od kości. Można wyciąć kości udek a zostawić w pałkach i skrzydełkach, aby zachowały formę.
Tuszkę natarłam wewnątrz solą i pieprzem. Zostawiłam na czas robienia nadzienia, aby smaki przeszły.
Posiekałam wątróbkę w kosteczkę, dodałam sól, pieprz, pokrojone w kostkę jabłko, jajo, bułkę tartą i jajo.
Do prawei zaszytej kaczki włożyłam nadzienie i zaszyłam do końca.
Tuszkę obsypałam solą, pieprzem, chili i majerankiem- jak widać obficie.
Na spód rękawa do pieczenia dałam pokrojone grubo trzy cebule i pozostałe dwa jabłka. Dadzą wilgoć podczas pieczenia i kaczka na pewno będzie soczysta nawet po długim pieczeniu. Chciałam piec 3 h bo zawartość ważyła ponad 3 kg, jednak już po 2,5 pachniała dobrze- zawsze można rozciąć rękaw i sprawdzić. W sumie piekłam 30 min w 190 i pozostałe 2 h w 165 stopniach.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 13
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 63