Do góry

Dania główne Przepis na:

Magiczne Kotlety

Magiczne Kotlety

Autor:

Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 8773

Dodano:

Odsłon: 10496

Serek i pieczarki sprawiają że mięso nabiera walorów smakowych.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 15 dag pieczarek
  • pieprz
  • Sól
  • Cebula
  • ½ pęczku szczypiorku
  • 2 Serki topione Hochland
  • 20 dag sera żółtego
  • Majonez mały
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Magiczne Kotlety

Przygotowanie

  1. 1. Schab kroimy w grubsze plastry, rozcinamy robiąc kieszonkę, lekko rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
    5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 6. Szczypiorek siekamy dodajemy do grzybów.

  6. 7. Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili rozpuszczenia

  7. 8. Każdy kawałek mięsa napełniamy farszem, spinamy wykałaczkami.

  8. 9. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

  9. 10. Wierzch każdego kotleta smarujemy farszem.
    11. Smarujemy majonezem.

  10. 12. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika i zapiekamy
    w 180 °C.

  11. 13. Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy 10 minut w 180 °C.

  12. 14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń