Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serek i pieczarki sprawiają że mięso nabiera walorów smakowych.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 111
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8684
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 111
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8684
Składniki
1. Schab kroimy w grubsze plastry, rozcinamy robiąc kieszonkę, lekko rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Szczypiorek siekamy dodajemy do grzybów.
7. Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili rozpuszczenia
8. Każdy kawałek mięsa napełniamy farszem, spinamy wykałaczkami.
9. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
10. Wierzch każdego kotleta smarujemy farszem. 11. Smarujemy majonezem.
12. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika i zapiekamy w 180 °C.
13. Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy 10 minut w 180 °C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.