Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serek i pieczarki sprawiają że mięso nabiera walorów smakowych.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 315
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8820
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 315
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8820
Składniki
1. Schab kroimy w grubsze plastry, rozcinamy robiąc kieszonkę, lekko rozbijamy.
2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Cebule obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Szczypiorek siekamy dodajemy do grzybów.
7. Na koniec wkładamy serek topiony i prużymy do chwili rozpuszczenia
8. Każdy kawałek mięsa napełniamy farszem, spinamy wykałaczkami.
9. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
10. Wierzch każdego kotleta smarujemy farszem. 11. Smarujemy majonezem.
12. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika i zapiekamy w 180 °C.
13. Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy 10 minut w 180 °C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.