Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne danie dla niecierpliwych. Wszystko w jednym saganku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10584
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3225
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2338
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10584
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3225
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2338
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w 1,5 cm kostkę. W saganku gotujemy tyle wody aby mogła swobodnie pokryć naszą dynię. Do wrzącej wody wkładamy dynię, doprawiamy szczyptą soli, cukru i sokiem z cytryny, gotujemy ok.5 minut. Potem dodajemy pulpę, zagotowujemy i wsypujemy makaron. Wszystko gotujemy kilkanaście minut, w miarę potrzeby dolewamy gorącą wodę. Podajemy posypane płatkami drożdżowymi i natką pietruszki.