Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Standardowy sos serowy z nowo poznanym makaronem.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1932
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1754
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 113
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Makaron ugotowałem w osolonej wodzie do miękkości. Przygotowałem sos serowy : cebulę obrałem , posiekałem .Szynkę pokroiłem w kostkę . W rondlu mocno rozgrzałem oliwę , zeszkliłem na nim cebule. Dodałem szynkę , smażyłem chwilę , oprószyłem mąką . Jak mąka się przyrumieniła , wlałem bulion i mleko , ciągle mieszając jeszcze raz doprowadziłem do wrzenia . Zmniejszyłem ogień , nie przerywając mieszania gotowałem ok. 5 minut. Gorgonzole pokroiłem na małe kawałki , Opłukałem szałwię , pokroiłem w wąskie paski., dodałem do sosu , doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Podgrzewałem stale mieszając , aż ser całkowicie się rozpuści. Makaron po odcedzeniu przełożyłem na podgrzane talerze . Polałem sosem serowym. Udekorowałem listkami szałwii.