Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte, pyszne, trochę zabawy jest ale efekt finalny powala :)
Rozgrzać oliwę i masło na dużej, głębokiej patelni, dodać cebulę i smażyć aż się zarumieni. W tym czasie posiekać marchew, seler i papryki na małe kostki lub plasterki.
Dodać na patelnię warzywa i smażyć na małym ogniu przez 8-10 minut, często mieszając, aż warzywa będą miękkie. Dobrze doprawić solą i pieprzem, następnie dodać ser mascarpone i poczekać aż się roztopi.
W tym czasie zagotować duży garnek osolonej wody. Kiedy warzywa będą gotowe, rzucić makaron do gotującej się wody i dobrze wymieszać. Gotować przez 3 minuty, aż będzie al dente, odcedzić pozostawiając 150 ml zagotowanej wody.
Dodać do odstawionej wody warzywną kostkę rosołową i mieszać, aż się rozpuści. Wrzucić makaron do warzyw i dobrze wymieszać, używając wody do rozcieńczania sosu.
Dodać pokrojoną w kostki mozzarellę, pozwalając jej się rozpuścić. Doprawić jeśli to konieczne. Rozdzielić makaron do 4 misek i przed podaniem skropić odrobiną oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego.
Nie ukrywam, że ciasta Siostry Anastazji za każdym razem kradną moje serce. T...
Odsłon: 10128
Przepis dnia
Kolejna wersja popularnego ciasta w Wielkiej Brytanii i USA. Delikatny jak ch...
Odsłon: 3087
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2746
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 58
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 61
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2746
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 58
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 61
Składniki
Rozgrzać oliwę i masło na dużej, głębokiej patelni, dodać cebulę i smażyć aż się zarumieni. W tym czasie posiekać marchew, seler i papryki na małe kostki lub plasterki.
Dodać na patelnię warzywa i smażyć na małym ogniu przez 8-10 minut, często mieszając, aż warzywa będą miękkie. Dobrze doprawić solą i pieprzem, następnie dodać ser mascarpone i poczekać aż się roztopi.
W tym czasie zagotować duży garnek osolonej wody. Kiedy warzywa będą gotowe, rzucić makaron do gotującej się wody i dobrze wymieszać. Gotować przez 3 minuty, aż będzie al dente, odcedzić pozostawiając 150 ml zagotowanej wody.
Dodać do odstawionej wody warzywną kostkę rosołową i mieszać, aż się rozpuści. Wrzucić makaron do warzyw i dobrze wymieszać, używając wody do rozcieńczania sosu.
Dodać pokrojoną w kostki mozzarellę, pozwalając jej się rozpuścić. Doprawić jeśli to konieczne. Rozdzielić makaron do 4 misek i przed podaniem skropić odrobiną oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 108
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 126