Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte, pyszne, trochę zabawy jest ale efekt finalny powala :)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 730
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 724
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 730
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 724
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 410
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3548
Składniki
Rozgrzać oliwę i masło na dużej, głębokiej patelni, dodać cebulę i smażyć aż się zarumieni. W tym czasie posiekać marchew, seler i papryki na małe kostki lub plasterki.
Dodać na patelnię warzywa i smażyć na małym ogniu przez 8-10 minut, często mieszając, aż warzywa będą miękkie. Dobrze doprawić solą i pieprzem, następnie dodać ser mascarpone i poczekać aż się roztopi.
W tym czasie zagotować duży garnek osolonej wody. Kiedy warzywa będą gotowe, rzucić makaron do gotującej się wody i dobrze wymieszać. Gotować przez 3 minuty, aż będzie al dente, odcedzić pozostawiając 150 ml zagotowanej wody.
Dodać do odstawionej wody warzywną kostkę rosołową i mieszać, aż się rozpuści. Wrzucić makaron do warzyw i dobrze wymieszać, używając wody do rozcieńczania sosu.
Dodać pokrojoną w kostki mozzarellę, pozwalając jej się rozpuścić. Doprawić jeśli to konieczne. Rozdzielić makaron do 4 misek i przed podaniem skropić odrobiną oliwy z oliwek oraz octu balsamicznego.