Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie makaronu i dyni <3
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21466
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 144
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 319
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 431
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21466
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 144
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 319
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 431
Składniki
Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Szalotki kroimy w kostkę. Na połowie masła szklimy szalotkę, lekko oprószając ją solą. Następnie dodajemy dynię, pozostałą część masła, gałkę muszkatołową, dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Następnie dodajemy śmietankę, posiekaną natkę pietruszki, starty parmezan, dusimy do uzyskania odpowiedniej dla nas gęstości sosu. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy. Przekładamy na talerze i oprószamy świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.