Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie makaronu i dyni <3
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 989
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13584
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 989
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13584
Składniki
Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Szalotki kroimy w kostkę. Na połowie masła szklimy szalotkę, lekko oprószając ją solą. Następnie dodajemy dynię, pozostałą część masła, gałkę muszkatołową, dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Następnie dodajemy śmietankę, posiekaną natkę pietruszki, starty parmezan, dusimy do uzyskania odpowiedniej dla nas gęstości sosu. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy. Przekładamy na talerze i oprószamy świeżo mielonym, kolorowym pieprzem.