Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chodzi o makaron curry jest to danie bardzo lekkie ale jednocześnie pożywne. Jeśli nie za bardzo lubicie smak curry nie musicie dodawać tej przyprawy, po prostu ją pomińcie. Ja bardzo lubię ją za jej niesamowity aromat i piękny kolor. Do przygotowanie potrawy użyłam makaronu muszelki, ugotowanego na parze kurczaka, natki pietruszki oraz oczywiście mojej ukochanej cukinii.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 158
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 307
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 158
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 307
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebulkę przesmażamy na patelni a kurczaka gotujemy na parze. Gotowy makaron przekładamy na większego garnka i dodajemy cebulkę. Kurczaka kroimy w mniejsze kawałeczki i dodajemy do makaronu z cebulką.
Cukinię myjemy i przekrawamy na 4 części. Wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w mniejsze części. Lekko podsmażamy na patelni, a następnie dodajemy do reszty składników.
Całość mieszamy, dodajemy przyprawy oraz jogurt. Lekko dusimy ciągle mieszając. Pietruszkę siekamy i dodajemy do całości.