Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron fettuccine all`Alfredo

Makaron fettuccine  all`Alfredo

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17979

Dodano:

Odsłon: 21375

Najbardziej popularne włoskie danie makaronowe w USA. Proste, szybkie i baaaardzo smaczne.

Składniki

  • 400 g makaronu fettuccine ( wąskie wstążki )
  • 80 g masła
  • 120 g świeżo startego parmezanu
  • 1 szklanka śmietanki 30 %
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron fettuccine all`Alfredo

Przygotowanie

  1. W litrowym garnku z grubym dnem roztopiłem masło, wsypałem ser, wlałem śmietankę.

    Zagotowałem na małym ogniu 10 minut, cały czas mieszałem. Dodałem posiekana pietruszkę, pieprz i sól.

    Ugotowałem makaron, odcedziłem, wyłożyłem na ogrzana miskę, wlałem sos, wymieszałem. Posypałem natką i od razu podałem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń