Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się tyle, ile gotuje się makaron. Tagliatelle alio e olio. Tagiatelle z oliwą i czosnkiem. Jakie proste - takie pyszne!
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17758
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 420
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 943
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7371
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8805
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17758
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 420
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 943
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7371
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8805
Składniki
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu - al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią rozgnieciony czosnek w łupinkach. Oliwa nie może być za gorąca, aby czosnek się nie przypalił. Podsmażaj czosnek do momentu aż zrobi się miękki, Możesz go delikatnie wyciskać łyżką w trakcie smażenia. Wyrzuć czosnek z patelni a włóż ugotowany i dokładnie odcedzony makaron. Wymieszaj dokładnie i podawaj. Talerz udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami i posyp danie obficie parmezanem. Gotowe!