Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się tyle, ile gotuje się makaron. Tagliatelle alio e olio. Tagiatelle z oliwą i czosnkiem. Jakie proste - takie pyszne!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8632
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7192
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4916
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327827
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8632
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7192
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4916
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327827
Składniki
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu - al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią rozgnieciony czosnek w łupinkach. Oliwa nie może być za gorąca, aby czosnek się nie przypalił. Podsmażaj czosnek do momentu aż zrobi się miękki, Możesz go delikatnie wyciskać łyżką w trakcie smażenia. Wyrzuć czosnek z patelni a włóż ugotowany i dokładnie odcedzony makaron. Wymieszaj dokładnie i podawaj. Talerz udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami i posyp danie obficie parmezanem. Gotowe!