Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się tyle, ile gotuje się makaron. Tagliatelle alio e olio. Tagiatelle z oliwą i czosnkiem. Jakie proste - takie pyszne!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3746
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 167
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1274
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3746
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 167
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1274
Składniki
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu - al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią rozgnieciony czosnek w łupinkach. Oliwa nie może być za gorąca, aby czosnek się nie przypalił. Podsmażaj czosnek do momentu aż zrobi się miękki, Możesz go delikatnie wyciskać łyżką w trakcie smażenia. Wyrzuć czosnek z patelni a włóż ugotowany i dokładnie odcedzony makaron. Wymieszaj dokładnie i podawaj. Talerz udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami i posyp danie obficie parmezanem. Gotowe!