Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie robi się tyle, ile gotuje się makaron. Tagliatelle alio e olio. Tagiatelle z oliwą i czosnkiem. Jakie proste - takie pyszne!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3395
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 95
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3395
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 95
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 830
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 86
Składniki
Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu - al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią rozgnieciony czosnek w łupinkach. Oliwa nie może być za gorąca, aby czosnek się nie przypalił. Podsmażaj czosnek do momentu aż zrobi się miękki, Możesz go delikatnie wyciskać łyżką w trakcie smażenia. Wyrzuć czosnek z patelni a włóż ugotowany i dokładnie odcedzony makaron. Wymieszaj dokładnie i podawaj. Talerz udekoruj przekrojonymi na pół pomidorkami i posyp danie obficie parmezanem. Gotowe!