Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron ze szparagami czemu nie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7445
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5088
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328157
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8737
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7445
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5088
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328157
Składniki
Do gotującej wody wrzuciłem makaron, ugotowałem al dente. Odłamałem twarde końce szparagów, obrałem do 2/3 wysokości, pokroiłem na 4 cm kawałki. Ugotowałem na parze ( ok. 4 min. ), lekko posoliłem. Kozi serek podzieliłem na kawałki.
Ugotowany makaron odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka, dodałem masło, wymieszałem. Dodałem szparagi i szczypiorek, ser, wymieszałem. Makaron podałem na talerzach, polałem oliwą z oliwek, posypałem parmezanem. Doprawiłem solą i pieprzem.