Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron ze szparagami czemu nie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 166
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 855
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 166
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 855
Składniki
Do gotującej wody wrzuciłem makaron, ugotowałem al dente. Odłamałem twarde końce szparagów, obrałem do 2/3 wysokości, pokroiłem na 4 cm kawałki. Ugotowałem na parze ( ok. 4 min. ), lekko posoliłem. Kozi serek podzieliłem na kawałki.
Ugotowany makaron odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka, dodałem masło, wymieszałem. Dodałem szparagi i szczypiorek, ser, wymieszałem. Makaron podałem na talerzach, polałem oliwą z oliwek, posypałem parmezanem. Doprawiłem solą i pieprzem.