Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron ze szparagami czemu nie.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414129
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2240
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414129
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2240
Składniki
Do gotującej wody wrzuciłem makaron, ugotowałem al dente. Odłamałem twarde końce szparagów, obrałem do 2/3 wysokości, pokroiłem na 4 cm kawałki. Ugotowałem na parze ( ok. 4 min. ), lekko posoliłem. Kozi serek podzieliłem na kawałki.
Ugotowany makaron odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka, dodałem masło, wymieszałem. Dodałem szparagi i szczypiorek, ser, wymieszałem. Makaron podałem na talerzach, polałem oliwą z oliwek, posypałem parmezanem. Doprawiłem solą i pieprzem.