Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron penne ze szparagami i kozim serem

Makaron  penne ze szparagami i kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 16461

Dodano:

Odsłon: 2307

Makaron ze szparagami czemu nie.

Składniki

  • 250 g makaronu penne
  • 2 łyżki masła
  • 10 szt zielonych szparagów
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 100 g sera koziego twarogowego
  • 4 łyżki oliwy extra vergine
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól
  • starty parmezan
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do gotującej wody wrzuciłem makaron, ugotowałem al dente.
    Odłamałem twarde końce szparagów, obrałem do 2/3 wysokości, pokroiłem na 4 cm kawałki.
    Ugotowałem na parze ( ok. 4 min. ), lekko posoliłem.
    Kozi serek podzieliłem na kawałki.

  2. Ugotowany makaron odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka, dodałem masło, wymieszałem. Dodałem szparagi i szczypiorek, ser, wymieszałem.

    Makaron podałem na talerzach, polałem oliwą z oliwek, posypałem parmezanem. Doprawiłem solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń