Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne ugotowany w sosie z półgęska, cebuli i papryki słodkiej.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1191
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1191
Składniki
Cebulę kroimy w pół plastry, paprykę i półgęsek w kostkę. Wszystko smażymy na patelni z małą ilością tłuszczu.
W oddzielnym garnczku gotujemy bulion warzywny z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej z zielem angielskim i listkami laurowymi. Bulion doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Usmażone składniki na patelni przekładamy do gotującego się bulionu i gotujemy na małym ogniu około 30 minut, do momentu aż kawałki z półgęska będą miękkie. Jeżeli kawałki z półgęska będą miały odpowiednią miękkość, dodajemy do garnka sos sojowy, gałkę muszkatołową, makaron penne i gotujemy do miękkości makaronu, dodajemy koperek.
Gotowe danie podajemy na gorąco. Smacznego !!!