Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron penne ugotowany w sosie z półgęska, cebuli i papryki słodkiej.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 24
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2650
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 134
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 24
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2650
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 134
Składniki
Cebulę kroimy w pół plastry, paprykę i półgęsek w kostkę. Wszystko smażymy na patelni z małą ilością tłuszczu.
W oddzielnym garnczku gotujemy bulion warzywny z suszonej włoszczyzny, pasty rosołowej z zielem angielskim i listkami laurowymi. Bulion doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Usmażone składniki na patelni przekładamy do gotującego się bulionu i gotujemy na małym ogniu około 30 minut, do momentu aż kawałki z półgęska będą miękkie. Jeżeli kawałki z półgęska będą miały odpowiednią miękkość, dodajemy do garnka sos sojowy, gałkę muszkatołową, makaron penne i gotujemy do miękkości makaronu, dodajemy koperek.
Gotowe danie podajemy na gorąco. Smacznego !!!