Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwe w przyrządzeniu danie apetycznie łączy charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej składniki z makaronem i aromatem świeżej pietruszki.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16463
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5296
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16463
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5296
Składniki
Mięso podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną cebulę i przetarty czosnek, dusić kilka minut na niewielkim ogniu.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy papryka lekko zmięknie, wrzucić obrane i pokrojone pomidory, odsączoną fasolę i kukurydzę, wlać keczup i dodać przyprawy. Dusić ok. 10 minut.
Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z sosem.
Całość posypać startym serem żółtym i natką pietruszki.