Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To łatwe w przyrządzeniu danie apetycznie łączy charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej składniki z makaronem i aromatem świeżej pietruszki.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3369
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3369
Składniki
Mięso podsmażyć na oleju.
Dodać pokrojoną cebulę i przetarty czosnek, dusić kilka minut na niewielkim ogniu.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Kiedy papryka lekko zmięknie, wrzucić obrane i pokrojone pomidory, odsączoną fasolę i kukurydzę, wlać keczup i dodać przyprawy. Dusić ok. 10 minut.
Makaron ugotować, odcedzić i wymieszać z sosem.
Całość posypać startym serem żółtym i natką pietruszki.