Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia tajska zauroczyła nas nie tylko tym, że szybko możemy ją popełnić. Te smaki są tak proste, jednocześnie tak wyrafinowane <3 Boskość po prostu!
Mięso kroimy w tzw. zapałkę.
Papryki kroimy w paski.
Grzyby mun, uprzednio gotowane, kroimy w paski.
Por kroimy w piórka.
Pędy bambusa osączamy i kroimy w zapałkę.
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie składniki, lekko podlewając sosem sojowym.
Po kilku minutach dodajemy cukier, chwilę smażymy, cały czas mieszając, pod koniec dodajemy sos ostrygowy.
Do całości wrzucamy makaron, delikatnie mieszamy.
Mąkę mieszamy z wodą (niewielka ilość), dodajemy do potrawy, mieszamy do całkowitego połączenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Posypujemy posiekanym szczypiorem.
Pyszna pychotka na kolacje. Smakuje oblednie z dodatkiem serka Camembert i gr...
Odsłon: 310
Dziś przenosimy się do Tajlandii, nie będę ukrywać, że Tajska kuchnia to jedn...
Odsłon: 614
Krewetki królewskie z makaronem soba.
Odsłon: 168
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 453
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 845
Klasyczne ogórki kanapkowe z dodatkiem kurkumy (świetne na cholesterol)
Odsłon: 453
Pyszny i puszysty sernik na kruchym cieście z polewą czekoladową idealny na r...
Odsłon: 845
Składniki
Mięso kroimy w tzw. zapałkę. Papryki kroimy w paski. Grzyby mun, uprzednio gotowane, kroimy w paski. Por kroimy w piórka. Pędy bambusa osączamy i kroimy w zapałkę. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie składniki, lekko podlewając sosem sojowym. Po kilku minutach dodajemy cukier, chwilę smażymy, cały czas mieszając, pod koniec dodajemy sos ostrygowy. Do całości wrzucamy makaron, delikatnie mieszamy. Mąkę mieszamy z wodą (niewielka ilość), dodajemy do potrawy, mieszamy do całkowitego połączenia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety z mięsem
Dania główne
Burger z łososiem i wasabi mayo
Dania główne
Pierogi z kaszą jaglaną i serem
Dania główne
Naleśniki mięsno- warzywne
Krokiety z mięsem
Bardzo fajny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu. Nic się nie zmarnuje, a...
Odsłon: 5
Burger z łososiem i wasabi mayo
Świetna alternatywa dla mięsnych burgerów. Inspiracją są smaki azjatyckie, al...
Odsłon: 41