Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po weekendzie pewnie przyda się, aby zjeść coś lekkiego i pożywnego, dlatego zapraszam na makaron w sosie pomidorowym. Sos powstał na bazie domowego przecieru pomidorowego, ale z powodzeniem można zrobić już ze świeżych pomidorów, które kuszą już na straganach. Dla wzmocnienia smaku dodałam zmiksowaną świeżą bazylię i cebulkę. Zapraszam! :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11090
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. W garnuszku rozgrzać olej, a następnie podsmażyć chwilkę cebulkę, dodać domowy przecier pomidorowy, przyprawy i gotować na małym ogniu. Na sam koniec dodać drobno pokrojoną bazylię. W razie potrzeby można zagęścić mąką.
Podawać z ugotowanym ulubionym makaronem.
Smacznego :)