Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych dań makaronowych. Bardzo pyszny, prosty, w zasadzie sam się robi, a efekt zadziwiający :-)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5683
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 590
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5683
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 590
Składniki
1. Papryki, pomidorki oraz bazylię umyj, a następnie osusz. 2. Papryki pokrój na mniejsze kawałki (wyrzuć ogonek oraz pestki). 3. Pomidorki przekrój na pół. Tak przygotowane włóż razem z papryką do naczynia żaroodpornego. 4. Pokrój drobno 2 ząbki czosnku i posyp warzywa. 5. Dopraw solą oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem. 6. Polej 1 łyżką oliwy. 7. Wstaw na 45 minut do piekarnika ok. 200°C. 8. Teraz do małego blendera włóż listki bazylii oraz pozostałe ząbki czosnku i oliwę. 9. Dopraw solą oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem. 10. Blenduj aż powstanie pesto. 11. Po 45 minutach pieczoną paprykę i pomidorki polej przygotowanym pesto. 12. Piecz jeszcze 10 minut. 13. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. 14. Po ugotowaniu wymieszaj z pieczonymi warzywami. 15. Smacznego.