Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron razowy ze szpinakiem i orzechami włoskimi

Makaron razowy ze szpinakiem i orzechami włoskimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 95

Dodano:

Odsłon: 653

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 100 g makaronu razowego spaghetti
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 50 g sera typu feta
  • 2 łyżki orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek rafinowanej
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
  • natka pietruszki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

  2. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku.

  3. Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem.

  4. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń