Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron ryżowy smażony z tofu i warzywami.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 158
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2252
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4194
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 76
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1455
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 158
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2252
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4194
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 76
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1455
Składniki
Tofu pokroić w kostkę i zamarynować przez 1-2 godziny w sosie sojowym.
Makaron ugotować do miękkości (4-5 minut), przelać zimną wodą i odstawić na bok.
Imbir i czosnek zetrzeć drobno na tarce. Dodać do nich szczyptę soli i chili, łyżeczkę curry, sok z cytryny i oliwę. Wymieszać ze sobą i wlać na rozgrzaną patelnię.
Chwilę smażyć i dodać tofu. Smażyć przez kilka minut i dodać startą na tarce marchewkę i groszek konserwowy. Podsmażyć kolejne kilka minut.
Na koniec dodać makaron i polać wszystko odrobiną sosu sojowego. Mieszać energicznie, aż cały sos nie zostanie wchłonięty w potrawę, a składniki ładnie się wymieszają.
Podawać posypane szczypiorkiem.