Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron ryżowy smażony z tofu i warzywami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5487
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 984
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1414
Składniki
Tofu pokroić w kostkę i zamarynować przez 1-2 godziny w sosie sojowym.
Makaron ugotować do miękkości (4-5 minut), przelać zimną wodą i odstawić na bok.
Imbir i czosnek zetrzeć drobno na tarce. Dodać do nich szczyptę soli i chili, łyżeczkę curry, sok z cytryny i oliwę. Wymieszać ze sobą i wlać na rozgrzaną patelnię.
Chwilę smażyć i dodać tofu. Smażyć przez kilka minut i dodać startą na tarce marchewkę i groszek konserwowy. Podsmażyć kolejne kilka minut.
Na koniec dodać makaron i polać wszystko odrobiną sosu sojowego. Mieszać energicznie, aż cały sos nie zostanie wchłonięty w potrawę, a składniki ładnie się wymieszają.
Podawać posypane szczypiorkiem.