Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron ryżowy z tofu

Makaron ryżowy z tofu

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 209

Dodano:

Odsłon: 420

Makaron ryżowy smażony z tofu i warzywami.

Składniki

  • Makaron ryżowy (1 opakowanie)
  • Tofu naturalne (1 kostka)
  • Sos sojowy
  • Sok z połowy cytryny
  • Marchew (1 sztuka)
  • Groszek konserwowy (1/2 puszki)
  • Czosnek (1 ząbek)
  • Chili (szczypta)
  • Curry (1 łyżeczka)
  • Imbir (gruby plaster)
  • Oliwa (1 łyżka)
  • Szczypiorek
  • Sól (szczypta)
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Makaron ryżowy z tofu

Przygotowanie

  1. Tofu pokroić w kostkę i zamarynować przez 1-2 godziny w sosie sojowym.

  2. Makaron ugotować do miękkości (4-5 minut), przelać zimną wodą i odstawić na bok.

  3. Imbir i czosnek zetrzeć drobno na tarce. Dodać do nich szczyptę soli i chili, łyżeczkę curry, sok z cytryny i oliwę. Wymieszać ze sobą i wlać na rozgrzaną patelnię.

  4. Chwilę smażyć i dodać tofu. Smażyć przez kilka minut i dodać startą na tarce marchewkę i groszek konserwowy. Podsmażyć kolejne kilka minut.

  5. Na koniec dodać makaron i polać wszystko odrobiną sosu sojowego. Mieszać energicznie, aż cały sos nie zostanie wchłonięty w potrawę, a składniki ładnie się wymieszają.

  6. Podawać posypane szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń