Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron ryżowy smażony z tofu i warzywami.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3940
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2516
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3940
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415279
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2516
Składniki
Tofu pokroić w kostkę i zamarynować przez 1-2 godziny w sosie sojowym.
Makaron ugotować do miękkości (4-5 minut), przelać zimną wodą i odstawić na bok.
Imbir i czosnek zetrzeć drobno na tarce. Dodać do nich szczyptę soli i chili, łyżeczkę curry, sok z cytryny i oliwę. Wymieszać ze sobą i wlać na rozgrzaną patelnię.
Chwilę smażyć i dodać tofu. Smażyć przez kilka minut i dodać startą na tarce marchewkę i groszek konserwowy. Podsmażyć kolejne kilka minut.
Na koniec dodać makaron i polać wszystko odrobiną sosu sojowego. Mieszać energicznie, aż cały sos nie zostanie wchłonięty w potrawę, a składniki ładnie się wymieszają.
Podawać posypane szczypiorkiem.