Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony makaron z dodatkiem anyżkowego kopru włoskiego, orientalnych przypraw i marynowanego tofu. Szybkie i przepyszne danie o wyjątkowo bogatym smaku i aromacie.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4104
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 37
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2102
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4104
Składniki
Tofu należy przygotować 1-2 dni przed gotowaniem. Im dłużej będzie się marynować tym lepszy będzie miało smak. Tofu kroimy w kostkę. Mieszamy olej, sos sojowy i wszystkie mielone przyprawy. Tofu zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki. W trakcie marynowania warto kilka razy przemieszać.
Smażony makaron. Marchew za pomocą obieraczki ścieramy na długie, cienkie plastry. Fenkuł obieramy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb, a resztę kroimy w piórka. Paprykę kroimy w paski. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie kroimy w paski. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju sezamowym smażymy kilka minut marchew, fenkuł, paprykę i grzyby mun razem z sosem sojowym, sokiem z cytryny i wszystkimi przyprawami. Dodajemy tofu i smażymy kolejną minutę. Następnie dodajemy ugotowany makaron, bardzo dokładnie mieszamy i znów smażymy 1-2 minuty. Na końcu dodajemy kiełki słonecznika i sezam. Mieszamy i od razu podajemy.