Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażony makaron z dodatkiem anyżkowego kopru włoskiego, orientalnych przypraw i marynowanego tofu. Szybkie i przepyszne danie o wyjątkowo bogatym smaku i aromacie.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 225
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 41
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17484
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 225
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 41
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17484
Składniki
Tofu należy przygotować 1-2 dni przed gotowaniem. Im dłużej będzie się marynować tym lepszy będzie miało smak. Tofu kroimy w kostkę. Mieszamy olej, sos sojowy i wszystkie mielone przyprawy. Tofu zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki. W trakcie marynowania warto kilka razy przemieszać.
Smażony makaron. Marchew za pomocą obieraczki ścieramy na długie, cienkie plastry. Fenkuł obieramy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb, a resztę kroimy w piórka. Paprykę kroimy w paski. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie kroimy w paski. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju sezamowym smażymy kilka minut marchew, fenkuł, paprykę i grzyby mun razem z sosem sojowym, sokiem z cytryny i wszystkimi przyprawami. Dodajemy tofu i smażymy kolejną minutę. Następnie dodajemy ugotowany makaron, bardzo dokładnie mieszamy i znów smażymy 1-2 minuty. Na końcu dodajemy kiełki słonecznika i sezam. Mieszamy i od razu podajemy.