Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pyszny, mega sycący makaron:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Makaron gotujemy al dente, wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy na rumiany kolor.
Marchew obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli, chwilę podsmażany i dodajemy fasolkę szparagowa. Gdy marchew, cebulą i fasolka są miękkie dodajemy groszek konserwowy. Podsmażamy całość razem.
Warzywa zalewamy mlekiem, zostawić do zagotowania co chwilkę mieszając. Wrzucamy serki topione i ser mozzarella. Co chwilę mieszamy by nic nam się nie przypaliło. Gdy sery nam się rozpuściły, a sos wydaje nam się zbyt gęsty możemy do niego dolać mleka. Na koniec do sosu wrzucamy nasz makaron, mieszamy i na talerz. Smacznego.