Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, pyszny, mega sycący makaron:)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8724
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 81
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8724
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 81
Składniki
Makaron gotujemy al dente, wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy na rumiany kolor.
Marchew obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli, chwilę podsmażany i dodajemy fasolkę szparagowa. Gdy marchew, cebulą i fasolka są miękkie dodajemy groszek konserwowy. Podsmażamy całość razem.
Warzywa zalewamy mlekiem, zostawić do zagotowania co chwilkę mieszając. Wrzucamy serki topione i ser mozzarella. Co chwilę mieszamy by nic nam się nie przypaliło. Gdy sery nam się rozpuściły, a sos wydaje nam się zbyt gęsty możemy do niego dolać mleka. Na koniec do sosu wrzucamy nasz makaron, mieszamy i na talerz. Smacznego.