Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron spagetti w serowym sosie

Makaron spagetti w serowym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 255

Dodano:

Odsłon: 5526

Prosty, pyszny, mega sycący makaron:)

Składniki

  • Makaron spaghetti 500g
  • Serek topiony śmietankowy ok.250g
  • Ser mozzarella (tarta) 200g
  • Mleko ok. 500ml
  • 2 marchewki
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • Fasolka szparagowa mrożona, 2 garści
  • 1 cebula
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron spagetti w serowym sosie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente, wg instrukcji na opakowaniu.

  2. Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy na rumiany kolor.

  3. Marchew obieramy, kroimy w kostkę. Wrzucamy do cebuli, chwilę podsmażany i dodajemy fasolkę szparagowa. Gdy marchew, cebulą i fasolka są miękkie dodajemy groszek konserwowy. Podsmażamy całość razem.

  4. Warzywa zalewamy mlekiem, zostawić do zagotowania co chwilkę mieszając. Wrzucamy serki topione i ser mozzarella. Co chwilę mieszamy by nic nam się nie przypaliło. Gdy sery nam się rozpuściły, a sos wydaje nam się zbyt gęsty możemy do niego dolać mleka. Na koniec do sosu wrzucamy nasz makaron, mieszamy i na talerz. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 17 marca 2020 Pyszności:)Coś dla mnie - biorę cały talerz:)))) Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń